Predstavitve

BMW X3 - prve uradne fotografije

BMW je razkril zaveso, ki je bolj ali manj uspešno zakrivala novi bavarski Sport Activity Vehicle...

Nov sistem xDrive

Inteligentni štirikolesni pogon xDrive pomaga vozilu pri prenosu č na kolesa z najboljšim oprijemom. Takoj ko kolo zgubi stik s podlago elektronika in hidravlika razporedi navor kolesa z boljšim oprijemom. Zbogom podkrmarjenje in prekrmarjenje. DSC (Dynamic Stability Control) dopolnjuje xDrive. Vklopi se šele takrat, kadar xDrive ne zmore opraviti dela. Po potrebi ?izklopi? pogon in zavre kolo.

Oblika

Konkavne in konveksne površine odražajo mladost in čost. Povsem v trendu je tale SAV (Sports Activity Vehicle ? vozilo za športno aktivne op. p.). Kar nekaj potez so oblikovalci potegnili iz študije xActivity. Pozornost velja nameniti predvsem či, prednjim čm in zadku.

Zmogljivosti

Za čtek bosta na voljo dva 3-litrska 6-valjnika. Prvi, bencinski zmore 231 konjev, dizelski pa 204, oba pa bosta pognala X3 preko 210 km/h. Menjalnik bo 6 stopenjski či ali 5 stopenjski avtomatski.

Oprema

Notranjost bo že v osnovi bogata in čnjena s kopica modernih in kvalitetnih materialov. V notranjosti se bo lahko bohotil navigacijski zaslon, ki se bo prikazal po potrebi. Veliko pozornosti so inženirji posvetili prtljažnemu prostoru, ki je oblikovan tako, da lahko prevažamo vse vrste športnih rekvizitov. Za voznike, ki imajo prikolice, pa bo na voljo sistem TSC (Trailer Stability Control ? nadzor stabilnosti prikolice). Podaljšek DSC-ja je še sistem HDC (Hill Descent Control ? nadzor pri spustih), ki č varno vožnjo po klancih navzdol.

Varnost

X3 odlikuje visoka pasivna in aktivna varnost. S pametnim konstruiranjem so X3-ju znatno znižali težiš?e, tako da je stabilen tudi v hitrih zavojih. Svoje še doda elektronika in xDrive.


Prvi pogled na avtomobilskem salonu v Frankfurtu 2003, v salonih pa od pomladi 2004.

Galerija: