TEST

Honda stream 2.0i ES <I> ´linearen tok´</I>

Honda stream na našem tržiš?u ni ve? novinka, ?eprav ni prav pogosto viden model na naših cestah. ?e je do sedaj še niste opazili na cesti, boste odslej verjetno bolj pozorni nanjo. S svojo zanimivo kombi-limuzinsko-kupejevsko obliko deluje zelo prikupno. V dolžino meri stream 4.57 metra, kar ga uvrš?a v srednji razred. ?e pa upoštevamo, da se s streamom lahko popelje 7 potnikov, pri ?emer odpade problem z namestitvijo sedežev v tretji vrsti, je to vsekakor spogledovanje z enoprostroci.

Stream je Honda v pravem pomenu. Voznikov prostor je čn za to znamko, kakor tudi razporeditev in oblika stikal. Za današnji ?as pa bi čkovali nekoliko ve? domiselnosti pri oblikovanju merilnikov. Materiali so či, ni? novega, takšna je tudi oprema. Enostavna in uporabna. Sedeži se ob prvem stiku zazdijo pretrdi, vendar se na daljši vožnji izkaže, da temu le ni tako. Položaj voznika za volanom je čn. Visokorasli vozniki bodo imeli nekoliko težav pri prilagajanju in nastavitvi pravilnega položaja za volanom, saj le ta (škoda) ni nastavljiv po globini.

Zanimivo postavljena in oblikovana prestavna čca vas nehote ´prisili´, da roka med vožnjo čva na njej. Pedala sklopke, zavore in plina so nameš?ena čo. Očjo vožnjo brez privajanja zaradi prostorske stiske in čtljivosti pedal. Nekoliko nenavadno, č in tovorno, pa deluje praznina pod prestavno čco, ki bi jo lahko zapolnili s kakšnim odlagalnim mestom. Verjetno bi bil vtis takoj bolj limuzinsko naravnan. Na osrednji konzoli klasika in samodejna klimatska naprava. Nekoliko graje si zasluži čn oz. osvetlitev stikal podnevi, saj je težko razbrati kakšno funkcijo opravlja čvalni sistem. Ta pomanjkljivost, pa ob redni uporabi vozila sploh ne predstavlja čih težav. Hondini inženirji so zraven udobnosti in uporabnosti streamu zagotovili tudi visok nivo varnosti. Standardni paket varnostne opreme zajema štiri če č i-SRS in sistem ISOFIX za pripenjanje otroških sedežev. Prednji del vozila pa je zasnovan tako, da pri trku zmanjšuje možnost težjih poškodb pešcev.

Nča zanimivost predstavljata sedeža v tretji vrsti, ki se pospravita v dno prtljažnika.Tako ju ni potrebno odstraniti iz vozila, da bi lahko koristili prostor, namenjen prtljagi. Ob uporabi tretje vrste sedežev, ostane na razpolgao še 158 litov prtlajžnega prosotra. Dostop do zadnje-tretje vrste je na čn preklopnega naslonjala sedežev v drugi vrsti zelo enostaven.

Stream-a, ki smo ga popeljali naokrog, je poganjal nov dvo-litrski motor z 16 ventilsko tehniko VTEC (si znate predstavljat hondo z 8 ventilsko tehniko). Ko govorimo o hondinih čih so čkovanja velika, 156 konjev je veliko, pa ni veliko. Nči navor 192 Nm je na voljo pri 4000 vrtljajih v minuti. Sistem VTC čnava obremenitev motorja in temu ustrezno prilagaja krmilne ?ase odpiranja in zapiranja ventilov. Pri vožnji, pa je potrebno kljub temu prisluhniti motorju, da ga izkoristimo najbolje, saj se rad vrti. Nča hitrost, ki o vozilo doseže je 205km/h, pospešek do 100 km/h pa znaša 9,4 sekunde. Poraba vozila je odvisna od tega, kakšen karakter voznika sedi za volanom in kako težko, oz. lahko nogo ima. Stream-a lahko poganja tudi motorska čca z 1.7 litra delovne prostornine in 125 KM. Oba motorja presegata zahteve glede izpušnih emisij, ki jih narekuje predpis EU2000. Ja, pogrešamo dizelski agregat, ki bi se takšni kombinaciji vozila zelo podal, mar ne!? Dobro lego in blaženje neravnin 1426 težkega vozila, zagotavljata prednji obesi z vzmetnima nogama in vzvodom za regulacijo stekanja, ter dve či vodili na zadnji osi.

In za konec, v kombi-limuzinsko-kupejevski Hondi Stream, je združen ?ar in lastnosti vseh hišnih modelov. Malo jazza, civica in acccorda, pa tudi kakšno podobnost s katerim SUV-jem bi lahko našli. Kombinacija motorja, podvozja, uporabnosti in oblike je namenjena družini, i rada uživa. Avto je popestritev cestne flote in sedaj res nimate ve? izgovora, da ne-bi ponovno imeli honde, zaradi družinskih navad in razvad.


Jure MAJC

Galerija: