Novice

Prenovljena opel corsa: svež dizajn in zelo var?na motorja

? Tehnologija TWINPORT č kar za 23 odstotkov manjšo porabo goriva
? Nova motorja ? 1,3- in 1,7-litrski dizelski motor z vbrizgavanjem s tehnologijo skupnega voda izpolnjujeta zahteve standarda Euro 4
? Dčn videz in ča okretnost s krajšim volanskim prenosnim razmerjem


Rüsselsheim. Novo čco corse odlikujeta svež, čn dizajn in pestra paleta čih inovacij. Med najpomembnejšimi novostmi sta gotovo nova turbodizelska motorja: 1,3-litrski (51 kW/70 KM) in 1,7-litrski (74 kW/100 KM) s skupnim vodom. Na novo je zasnovan tudi 1,4-litrski (66 kW/90 KM) bencinski motor ECOTEC s tehnologijo TWINPORT. Corsa 1.4 TWINPORT (66 kW/90 KM) porabi (glede na izbrani menjalnik) do 23 odstotkov manj goriva kot prejšnja Corsa 1.4 z enako čim motorjem. Inovativna zasnova za zmanjšanje porabe goriva je na voljo tudi z najšibkejšim trivaljnim motorjem in postavlja nov mejnik glede čnkovite porabe goriva. Corsa 1.0 TWINPORT (44 kW/60 KM) porabi 0,2 litra goriva manj na 100 kilometrov kot njena predhodnica z 1,0-litrskim motorjem, pri tem pa ima celo čo mo? in navor. Eči servovolan upošteva hitrost vozila in je odzivnejši, zaradi krajšega volanskega prenosnega razmerja pa je veliko boljše tudi upravljanje prenovljene corse. Z bogatejšo serijsko opremo in novimi možnostmi dodatne opreme, kot sta na primer sistem ESP ali ksenonski žarometi, stopa opel corsa v tretje leto prodaje čo zrelejša kot kadarkoli doslej. Avtomatizirani či menjalnik ?Easytronic? je zdaj na voljo z vsemi bencinskimi motorji do prostornine 1,4 litra in z novim dizelskim motorjem 1.3 CDTI. Da je vožnja s corso še čejša, poleg novih motorjev zagotavlja tudi prilagodljivi kazalnik servisnih intervalov.

Zunanjost prenovljene corse je bila na novo zasnovana. Nova rešetka hladilnika ima člno Oplovo trapezoidno obliko, člna pa sta tudi elipsoidna 3D žarometa s tremi čimi žarnicami za čne in dolge č ter smernike (serijsko pri modelih corsa cosmo, sport in GSi). Sprednji in zadnji odbija? sta v barvi karoserije, s posebnimi vložki pa nepoškodovana preneseta šibkejša čnja. Za svež pridih notranjosti skrbijo nove tkanine in barve oblazinjenja. Na voljo so modeli za šest čih profilov: poleg osnovnega modela lahko kupci izbirajo med tri- in petvratnimi čcami modelov ?ECO?, ?Enjoy?, ?Cosmo?, ?Sport? in ?GSi?. Corsa je zdaj na voljo v 15 čih barvah, zato lahko kupci z izbiro enega od petih kompletov opreme, številnih dodatkov in dopolnilne opreme izberejo vozilo po svojem okusu.

Odslej sestavljata celovito standardno opremo corse tudi zavorna asistenca in funkcija ?follow me home?, ki zagotovi osvetlitev okolice ob parkiranju vozila. Zadnjo sedežno klop je možno nastaviti v dva ča ča položaja. Lčno lahko preklopite tako sediš?e kot tudi naslonjalo sedežev zadnje klopi. Še čo prilagodljivost prtljažnika zagotavlja delitev zadnje sedežne klopi v razmerju 1/3 : 2/3, ki je del serijske opreme od modela Enjoy naprej. Kot dodatna oprema bodo od jeseni na voljo tudi elektronski stabilizacijski program ESP, tempomat in ksenonski žarometi.

TWINPORT: Nova formula za prihranek bencina pri motorjih do prostornine 1,6 litra

Za pogon corse je na voljo šest štirivaljnih motorjev: štirje bencinski in dva dizelska s tehnologijo skupnega voda, razpon pa sega od delovne prostornine 1,0 do 1,8 litra z čo od 60 do 125 konjskih č. Vsi motorji ustrezajo zahtevam emisijskega standarda Euro 4. Z bencinskimi motorji je v Corsi prvi? širše predstavljen tudi inovativni sistem TWINPORT. S to inteligentno tehnologijo čvanja z gorivom, ki uporablja variabilni polnilni zbiralnik v kombinaciji z visokim deležem recirkulacije izpušnih plinov, je možno z motorji z delovno prostornino do 1,6 litra č znatno manjšo porabo goriva.

Tako na primer nova corsa 1.0 ECOTEC TWINPORT (44 kW/60 KM) porabi le 5,3 litra goriva na 100 km ? to je 0,2 litra manj kot s prejšnjim 1,0-litrskim motorjem. Prihranek goriva je še či z na novo razvitim motorjem 1.4 ECOTEC TWINPORT (66 kW/90 KM), ki je zasnovan na motorju 1.2 ECOTEC (55 kW/75 KM). Poraba goriva z motorjem 1.4 TWINPORT je le 5,9 litrov na 100 km. Prihranek znaša 0,9 litra ali skoraj 13 odstotkov v primerjavi s predhodnikom z isto čo in petstopenjskim čim menjalnikom. ?e primerjamo motor v corsi 1.4 s štiristopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki je bil na voljo doslej, in novo čco TWINPORT z Easytronicom, znaša prihranek pri porabi goriva 1,7 litra ali ve? kot 23 odstotkov na 100 prevoženih kilometrov.

Motor CDTI ECOTEC: najnovejši rod turbodizlov s skupnim vodom

Visok izkoristek je ena od odlik novih turbodizelskih 1,3- in 1,7-litrskih motorjev CDTI ECOTEC. Oba motorja uporabljata najsodobnejšo tehnologijo neposrednega vbrizgavanja s skupnim vodom, izpolnjujeta stroge zahteve emisijskega standarda Euro 4 in zagotavljata nizko porabo goriva, visoko zmogljivost in mirno delovanje. Ekstremno kompaktni 1.3 CDTI ECOTEC (51 kW/70 KM) je najmanjši štirivaljni dizelski motor s skupnim vodom na sveti. Po zaslugi sistema Multi-Injection porabi corsa samo 4,6 litra dizelskega goriva na 100 km. Motor 1.7 CDTI ECOTEC s 74 kW (100 KM) je opremljen s turbopolnilnikom z variabilno geometrijo turbine in razvije či navor 240 Nm. Poraba goriva corse 1.7 CDTI znaša le 4,8 litra na 100 km.

Easytronic: Avtomatizirani či menjalnik je zdaj na voljo tudi z dizelskim motorjem

Vse corse so serijsko opremljene s petstopenjskim čim menjalnikom. Kot dodatna oprema je z obema motorjema TWINPORT, motorjem 1.2 ECOTEC in motorjem 1.3 CDTI na voljo tudi avtomatizirani či menjalnik Easytronic. Easytronic združuje udobje avtomatskega menjalnika s športnimi in čimi člnostmi čega menjalnika. Vozilo je brez sklopke, voznik pa lahko preprosto zamenja čo izbiranje prestav z avtomatskim in obratno.

V prid čosti nove corse govorijo tudi konstrukcija, ki zagotavlja hitro in preprosto vzdrževanje in popravila, uvrstitev v zavarovalni razred z zmernimi premijami in dolgi intervali med servisnimi vzdrževanji (dve leti / bencinski motor: 30.000 km, dizelski motor: 50.000 km). Novi prilagodljivi kazalnik servisnih intervalov upošteva individualen čn uporabe in voznika s člom v zaslonu na armaturni ploš?i opozori, da je čl ?as za naslednji obisk servisne delavnice.

press

Galerija: