Oblikovanje

Renaulte bodo risali na novi lokaciji

Renaultov oblikovalski center Renault Design Pariz, ki je bil ustanovljen leta 2001, se je uradno preselil v svoje stalne prostore v ču ?etrti Bastille. V tem oblikovalskem centru je stalno zaposlenih 15 ljudi, vodi pa ga Fabio Filipini. Zaradi razvoja svoje dejavnosti, še posebej v mednarodnem obsegu, so se v Renault Design čli za postavitev omrežja oblikovalskih centrov v čih evropskih kulturnih prestolnic. Prvi je bil leta 2000 odprt Renault Design Barcelona, drugi pa leto kasneje Renault Design Pariz. Tretja avtonomna enota, Renault Samsung Motor Design Center pa je v Kihuengu v Južni Koreji. Vloga oblikovalskih centrov v mestih je dopolnjevanje glavnega Renaultovega oblikovalskega središ?a, ki je v Tehnocentru v mestecu Guyancourt pri Parizu.

Renault Design ima nove prostore v ?etrti Bastille oziroma v 12. pariškem okrožju, kar je idealno za zaznavanje in spoznavanje novih trendov. V tronadstropni stavbi na Rue de Faubourg Saint-Antoine, ki je bila izbrana za novi oblikovalski center, je skupno 1.200 kvadratnih metrov prostora. Arhitekturno in notranjo ureditev so zasnovali strokovnjaki Renault Design, okoljskega oddelka in službe za vizualne komunikacije v Renaultu.

Obseg nalog novega oblikovalskega centra je širok: v interni konkurenci z ostalimi kreativnimi centri Renault Design bo sodeloval pri avtomobilskih projektih, pripravljali bodo inovativne predloge in predstavljali nove zamisli, eksperimentirali z novimi metodami, tehnikami in procesi... Tak satelitski center posluje kot samostojna enota in ima vse za to potrebne oblikovalske strokovnjake: za oblikovanje avtomobilov, za čo in čnalniško modeliranje, za čnje barv in materialov ter tudi za čo oblikovanje.

Zaradi zagotavljanja ustrezne stopnje zaupnosti ima satelitski center dve či; v prvo (sprejemnica, administracija in dokumentacija) imajo dostop vsi Renaultovi oblikovalci, v drugo (kreativni del in modelirnica) pa lahko vstopajo le zaposleni v Centru in še peš?ica drugih oseb s posebno dovolilnico. Namen take zaupnosti je jasen: pridobivanje zanimivih in tudi ?imbolj raznolikih predlogov iz vseh oblikovalskih centrov Renaulta.

Po tekstu Renault Slovenija povzel Alpra

Galerija: