TEST

Daewoo Matiz 1.0 premium: Milijon sedemsto razlogov

Milijon sedemsto tolarjev je manj od če slovenske (letne) č. Z njim lahko odpotujete okoli sveta, obnovite kopalnico, kupite nekaj let star avto srednjega razreda ali pa povsem novega matiza. S klimo!Zakaj matiz?Ker so ga v Italiji oblikovali za Italijane (Fiat)! In vemo, da oni to znajo! Oblika je torej na mestu. Mčk, kljub čjnemu razmerju med širino, višino in dolžino, deluje zelo skladno. Oblikovanje vzvratnih ogledal, č in zadnjega č pa si zasluži še prav posebno pohvalo! Skratka izredno lep in čn čk.Zato, ker je kljub slabim trem metrom in pol dolžine dovolj velik, da se lahko v kino ali na zabavo peljejo štiri odrasle osebe.Ker ima marsikaj kar imajo veliki. Klimatsko napravo na primer. Pet vrat. Pa svetlobni signal pripetja voznikovega varnostnega pasu. In ne boste verjeli: indikator zapiranja vrat, ter osvetlitev prtljažnega prostora! Tudi osrednje zaklepanje in čo odpiranje šip v prednjih vratih ne manjkata.Zanimiv je tudi zaradi novega litrskega štirivaljnega motorja (Ta, vsaj kar se zvoka pri višjih vrtljajih č, ne skriva sorodstva z manjšim trivaljnikom). Je pa zato pri potovalnih hitrostih okrog 110 kilometrih na uro (v peti prestavi) prav prijetno tih.Predvsem pa zato, ker ima dobro ceno in tri leta garancije!

Zakaj je matiz bolj primeren za njo?Ker je velikost (beri: majhnost) vseeno pomembna. Parkiranje je na čn metra in pol širine ter dobre preglednosti, zelo enostavno.Ker se bo z njim vozila predvsem v službo, na kavo s prijateljicami in na nakupovalne pohode po mestu in bližnjih nakupovalnih centrih, bo ravno pravšen in dovolj udoben. Vozila so bo predvsem po lepih asfaltnih cestah, zato je ne bo motilo nekoliko trdo naravnano in glasno podvozje.Tudi mehki pedali in dober servo volan ustrezajo bolj njej. V prtljažnik skromnih mer, pa se tudi bolje podajo če iz Emporiuma kot škatla z orodjem in rezervni motor za go-kart.Pa tudi na papirju krepak, v realnosti pa nekoliko slaboten motor, se bo bolje ujel z njeno lahko nogo. Tako bo lahko poraba, kljub vklopljeni klimi bistveno manjša od dobrih sedem litrov, ki jo je dosegel on.

In nenazadnje matiz je bolj primeren za njo,ker bo v nekoliko preozko in prekratko odmerjene sedeže (s svojo vitko postavo), sedla dosti lepše in udobneje. Z izstopanjem in vstopanjem pa tudi ob prekratkem mini krilu (zaradi višinsko ugodno nameš?enih sedežev) ne bi smela imeti težav.Pa še zato, ker ji bo vše? njegova barva, ki se (mimogrede) lepo sklada z barvo njenih č.Sicer pa vse skupaj, ne bi veljalo ni?, ?e mi ne bi povedala, da je preprosto luštkan.

Razlogov je torej dovolj. Pri tako ugodnem razmerju med ceno in opremo, ?isto vse ne more biti popolno. Sicer pa, na koncu tako velja samo eno, ups, dvoje: vše? mora biti obema in čn z banko mora biti pozitiven!

Galerija: