Novice

Renaultu gre odli?no!

Renault je z 10,7-odstotnim tržnim deležem pri osebnih avtomobilih v letošnjem prvem polletju še utrdil svoj položaj vodilne avtomobilske znamke v zahodni Evropi. S 14,8-odstotnim tržnim deležem je Renault prav tako ostal vodilni na zahodnoevropskem trgu lahkih gospodarskih vozil in svoj vodilni položaj potrdil z 11,1-odstotnim deležem celotnega trga.

Prodajni uspeh novih modelov Espace in Mégane (najbolje prodajan model v zahodni Evropi), dobra prodaja modela Clio in čn prvi odziv trgov na Scénic II bodo v drugem polletju 2003 najverjetneje zagotovili rast tržnega deleža Renaulta. Na ostalih trgih je prodaja skupine Renault narasla na čih trgih centralne in vzhodne Evrope, na čm trgu v Tčji ter pri čh se znamkah Renault Samsung Motors in Dacia.

Kljub 7,8-odstotnemu upadu najpomembnejšega čga trga in še nekaterih drugih, kjer ima tradicionalno velik tržni delež (Belgija, Portugalska), je Renault iz meseca v mesec izboljševal svoj položaj v zahodni Evropi in prvo polletje čl z 11-odstotno rastjo prodaje v juniju. Po napovedih naj bi se ta rast nadaljevala tudi v drugem polletju. Uspeh modela Scénic II že takoj po čtku prodaje na prvih trgih in jeseni čkovani novi modeli Mégane II Sedan, Grandtour in Coupé-Cabriolet so dodatni prodajni aduti v okviru temeljito posodobljene ponudbe. Poleg tega je Renault prvi? doslej prevzel položaj vodilne evropske znamke na ču vozil z dizelskimi motorji (407.155 registriranih vozil, oziroma 12,8 odstotka trga z dizel motorji), kar potrjuje veliko priljubljenost Renaultove palete sodobnih turbo-dizel motorjev pri evropskih kupcih.


Po tekstu Renault Slovenija povzel Alpra


Galerija: