Predstavitve

Jeseni prihaja golf V

Peta izdaja najuspešnejšega nemškega avtomobila vseh ?asov bo doživela svetovno premiero na frankfurtskem IAA v čtku septembra.


Kot smo za golfe, kakor tudi čno ostalih vozil znamke Volkswagen, že vajeni, ne gre za kakšno revolucijo. Boljši izraz je evolucija. Tako je kljub spremenjeni obliki č z pheatonsko nameš?enimi smerokazi in povsem na novo oblikovanemu nosu vozila, že na prvi pogled jasno, da gre za golfa! Na zadku dominirajo velike č, z dvakrat po dvema okroglima v notranjosti (Spet podobno, kot smo že vajeni iz čega phetona!). Kljub temu zaradi podobnih linij, kot smo ji vajeni iz trenutne generacije Golfa nikakor ne boste mogli zgrešiti katera znamka se vozi pred vami.


Ob predstavitvi bo nova generacija golfa na voljo kot 3 ali 5 vratna kombilimuzina s tremi paketi opreme Trendline, Comfortline in Sportline. V vseh modelih bo na voljo 6 čih blazin, 5 vzglavnikov (spredaj aktivni) ter pedalski sklop, ki se v primeru trka pomakne vstran od voznikovih nog.


Karoserija je pri peti generaciji v primerjavi s ?etrto zrasla za 24 mm v širino, 39 mm v višino ter 57 mm v dolžino. Nove izmere se tako glasijo: 1759 mm, 1483 mm in 4204 mm. Zaradi čnja zunanjih mer pri VW obljubljajo 6 in pol centimetrov ve? prostora za noge, ve? prostora pa je ostalo tudi nad glavami ( 8mm spredaj in 24 mm zadaj).


Veliko truda so vložili tudi v čnje togosti vozila in vozne lastnosti. Ali obljube tovane držijo pa bomo lahko ugotovili šele konec tega ali čtek naslednjega leta.


Peti golf bo ob predstavitvi motoriziran s dvema bencinskima (55kW in FSI ? neposreden vbrizg- 85 kW) in dvema turbodizelskima agregatoma (77 kW in 103 kW). Kasneje jim bosta sledila še dva bencinska motorja z neposrednim vbrizgom in čn dizel brez čega polnjenja (SDI).


Ali bo novi golf uspešno nadaljeval tradicijo predhodnikov, pa bo pokazal ?as.Po VW presse priredil Martin V.
Galerija: