Novice

Gledalci BBC Top Gear izbrali land roverja za najboljši avto vseh ?asov

Land rover, ki so ga prvi? izdelali leta 1948 in ga od leta 1990 poznamo pod imenom Defender, je s strani gledalcev priznane avtomobilske oddaje BBC Top Gear, dobil laskavi naziv ?najboljši avto vseh ?asov!?

Gledalci oddaje Top Gear so lahko izbirali med devetimi vozili, ki jih je predlagala ekipa strokovnjakov. Izbor najboljšega avtomobila vseh ?asov je potekal devet tednov. Na koncu je kar 29 % glasov pripadlo legendarnemu land roverju.

Voditelj oddaje je izjavil, da je čkoval zmago land roverja, saj je to vozilo z vsemi člnostmi avtomobila vrednega takšnega naziva ? funkcionalnostjo, obliko, vzdržljivostjo, tehnološko naprednostjo in nenazadnje dušo!

?Land rover je avtomobil, ki ga prodajamo že 55 let in je povsod po svetu požel pohvale zaradi svoje trajnosti in čosti. Doslej je bilo prodanih skoraj 2 milijona teh vozil, pri ?emer velja omeniti, da se jih dve tretjini še vozi po cestah! Lastniki teh vozil so lahko zelo ponosni na to pomembno priznanje, saj so o njem poleg znanih strokovnjakov čli tudi či gledalci BBC-ja," je z veseljem pokomentiral izvršni direktor Land Roverja, Matthew Taylor.

Trenutna paleta znamke Land Rover obsega modele: Defender, Discovery, Freelander in Range Rover. Vsak od teh pa ima korenine ravno v omenjenem, prvotnem land roverju, ki je v svet ponesel dobro ime te znamke. Od leta 1948 so prodali 3,25 milijona vozil znamke Land Rover, od tega kar 1,8 milijona z originalno obliko land roverja. Tako je le-ta postal tudi najuspešnejši model te znane angleške znamke.


Alpra

Galerija: