Predelave

Mercedes-Benz E 55 AMG T ? Karavan s sanjskimi številkami

476/700/1950 ? so nekatere nove sanjske številke športnega mercedesovega karavana.

Posebnost tega novega AMG-ja je mo? opaziti takoj, ko odprete pokrov motorja ali pa prtljažnika. Zahvaljujo? čemu polnjenju kompresorja osem valjni AMG motor zmore 350 kW/476 KS pri 6100 min-1, kakor tudi čih 700 Nm navora med 2650 in 4500 min-1.Odvisno od postavitve zadnjih sedežev je mo? v avtomobil natovoriti med 690 in 1950 litrov tovora. (po VDA merilni metodi).

Glede na zgoraj zapisano je takoj jasno, da ne obstaja noben drug serijski avtomobil s takšnimi motornimi in prtljažnimi zmogljivostmi. Nov E 55 AMG T zmore 34 odstotkov ve? č in 32 odstotkov ve? navora kot njegov predhodnik z atmosfersko polnjenim V8 motorjem (260 kW/354 KS in 530 Nm). Zmogljivosti novega karavana so povsem na ravni športnih avtomobilov: pospešek od 0 do 100 km/h v 4,8 sekunde, ča hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h. Mo? motorja se prenaša na zadnji kolesi preko pet stopenjskega samodejnega menjalnika z AMG SPEEDSHIFT, ki č prestavljanje na volanu in če nastavitve programov, hitrejše prestavljanje in aktivno prestavljanje navzdol pri zaviranju. V avtomobil je vgrajena zadnja generacija mercedesovega zavornega sistema Sensotronic Brake Control in AMG športno vzmetenje AIRMATIC DC z adaptivnim sistemom dušenja (ADS II).

Na zunaj je potreben samo en pogled in vsi bodo prepoznali, da je nov E 55 AMG T ?lan če družine AMG. Avtomobil ima prepoznavno oblikovanje AMG-ja s spremenjenim prednjim in zadnjim čm, 18 čimi AMG platiš?i in AMG športnim izpušnim sistemom z dvema dvojnima ovalnima izpuhoma. Enako ekskluzivna je notranjost z čo nastavljivimi in gretimi AMG športnimi sedeži čnimi v nappa/nubuck usnje in AMG armaturno ploš?o.

Fil

Galerija: