Tehnika - novosti

Audi TT z novim motorjem in DSG menjalnikom

Audi TT bo odslej na voljo z 3,2 litrskim šest valjnikom in novim robotiziranim šest stopenjskim menjalnikom.

Obe čci (coupe in roadster, quattro bo na voljo v septembru) bosta opremljeni s 184 kW (250 KS) motorjem in povsem novim robotiziranim menjalnikom DSG.
Motor se odlikuje z zvezno nastavljivimi ?asi odpiranja sesalnih in izpušnih ventilov in visokim navorom (320 Nm), ki je na razpolago med 2800 in 3200 vrtljaji v minuti. Tako motoriziran TT quattro pospeši od 0 do 100 v 6,4 sekundah, ča hitrost pa je, kot je pri Nemcih v navadi, omejena na 250 km/h.

Osnova novega menjalnika je šest stopenjski čn menjalnik. Temu so dodali dve lamelni sklopki z čnom upravljanja, ki č, da sta v menjalniku hkrati vklopljeni dve prestavi. Tako je na primer en prestava vklopljena (v tej se vozimo) , v trenutku ko obratovalni režim motorja približuje či, ko bo potrebno prestaviti, se čsno k trenutni prestavi vklopi še naslednja (npr. višja). Slednje se zgodi pri izklopljeni drugi sklopki. Pri postopki menjave prestave se prva sklopka izklopi. Druga pa se čsni vklopi in tako aktivira višjo prestavo.
Prestavljanje tako poteka skoraj brez prekinitve prenosa navora iz motorja na menjalnik.

Audi TT z omenjenim paketom bo serijsko na voljo s šest krakimi 17 čimi platiš?i in pnevmatikami 225/45 R17. Na voljo pa bodo še dve obliki 17 in tri oblike 18 čih platiš?. Modeli pa se bodo od čih tetejev razlikovali tudi po nekoliko bolj agresivnem videzu, spremenjeni obliki sesalnih odprtin (čemu pretoku zraka na ljubo!), modificiran zadnji či stabilizator in še nekaj drugih podorobnosti.

V notranjosti je čo spremembo doživela prestavna čca, ki spominja bolj na prestavne čce samodejnih, kot pa robotiziranih čih menjalnikov. So pa zato poskrbeli za možnost prestavljanja z obvolanskimi čcami.

Po audi-presse povzel Martin V.

Galerija: