Predelave

Mercedes benz CL 65 AMG in S 65 AMG

CL 65 AMG in S 65 AMG sta doslej čejša serijska motorja stuttgartske znamke. Dvanajstvaljnik, ki mu pri polnjenju pomagata dva turbo-kompresorja iztisne iz 6 litrov delovne prostornine zavidljivih 450 kW (612 KM) ter tovornjaški navor 1000 Nm, ki je na voljo v celotnem ču med 2000 in 4000 vrtljaji v minuti. Da je mera polna so maksimalni navor na to vrednost omejili, saj motor lahko doseže še 20 % ve? navora. Takšen agregat poskrbi, da 2,1 oz 2,6 tone težko vozilo požene z mesta do hitrosti 100 km/h v super športnih 4,4 sekundah. Kča hitrost je, kot je pri mercedesu že nekaj ?asa v navadi, elektronsko omejena na 250 km/h.

Prenos navora z motorja na kolesa č preko pet stopenjskega avtomatskega menjalnika (AMG speedshift) z možnostjo prestavljanja na volanskem č.
Motornim zmogljivost primerno so pri AMG-ju predelali tudi podvozje. Tako sta oba mercedesa serijsko opremljena z active body control (ABC) podvozjem s posebnimi vzmetmi in tršo nastavitvijo blažilcev. Na novo so razviti tudi sistem ABS, BAS, ASR in ESP. S in CL bosta obuta v 19 ča platiš?a dimenzij 245/40 ZR 19 (spredaj) in 275/35 ZR 19 (zadaj).
Navzven bosta oba modela obogatena z aemgejevim stylingom (spremnjeni č, pragovi, dvojne ovalne kromirane izpušne cevi) in ekskluzivnim napa usnjem, čo nastavljivimi AMG sedeži v notranjosti. Zanimiv, a po svoje nesmiseln, dodatek je skala merilnika hitrosti, ki se č pri številu 360. Nesmiselno ob elektronski omejitvi hitrosti!?
?e želite nova mercedesa, se postavite v vrsto. V Nčji bosta na voljo ob koncu leta!

Galerija: