Novice

Nissan je prenovil X-trail.

Nissan bo na frankfurtskem salonu predstavil prenovljen X-trail. Med pomembnejše spremembe na X-trailu spadajo prenovljena zunanjost, notranjost in nov dizelski motor s tehnologijo skupnega voda z čo čo (100 kW/136 KM) in čim navorom (314 Nm). Dopolnjujejo jih še napreden DVD satelitski navigacijski sistem, prilagodljiva mreža za prtljažnik in preoblikovan predal za rokavice.

Prihod novega nissanovega 2,2-litrskega dizelskega motorja s 100 kW pomeni pomembno dopolnitev palete motorjev. Uporaba tehnologije skupnega voda z izboljšanimi vbrizgalnimi šobami je, skupaj s turbinskim polnilnikom s spremenjeno geometrijo ter čim hladilnikom vstopnega zraka, zagotovila dvig č iz 84 kW/114 KM in 270 Nm na 100 kW/136 KM in izrednih 314 Nm navora.

Na novem X-trailu je rahlo spremenjena maska, prednji in zadnji č, kljuke so po novem kromirane, spremenjene pa so tudi zadnje č. Sestavni deli č so trdnejši, dolžina vozila pa je zmanjšana na 4455 mm (prej 4510 mm).

Znotraj vozila so oblazinjenja in prevleke, po izjavah proizvajalca, kvalitetnejše, izboljšani pa so tudi izolacijski materiali ? obloge na pokrovu motorja, izza armaturne ploš?e in na dnu karoserije, ki zmanjšujejo hrup v notranjosti kabine.

Galerija: