Predstavitve

Volkswagen je odkril tan?ico z novega caddya

Znamka Volkswagen Gospodarska vozila bo novi caddy premierno predstavila na avtomobilskem salonu RAI v Amsterdamu (od 16. do 25. oktobra 2003). Spomladi 2004 bo na voljo kot furgon in kombi s paleto dveh bencinskih in dveh dizelskih motorjev.

Prvi? bodo pri caddyu izkoristili čnke Volkswagnove velikoserijskosti. Z uporabo modulov Golfa 5 in Tourana bo dele? enakih delov čl ve? kot 50 odstotkov. Sprednji del v bistvenih potezah spominja na Touran, a je prilagojen čim zahtevam gospodarskih vozil.

Tako kot njegov predhodnik na voljo kot furgon in kombi. Zrasel je v vse dimenzije: čna 4405 mm, ?irina 1802 mm, čna 1833 mm, medosna razdalja 2682 mm. Vrhunsko vrednost v njegovem razredu predstavlja nosilnost 750 kg.

Z nakladalno prostornino 3,2 m? novi caddy furgon starega presega za kar 300 litrov. Dostop do tovornega prostora je čn skozi zadnja krilna vrata ali zadnja ča vrata. Serijska drsna vrata na desni strani vozila čjo preprosto natovarjanje s strani. Na voljo bo tudi z levimi drsnimi vrati oz. tudi brez drsnih vrat. Nakladalna ?irina med kolotekoma č 1172 milimetrov, nakladalna čna pa 1781 milimetrov. Na popolnoma ravno dno tovornega prostora lahko čte evropaleto.

Novi caddy kombi je prvo vozilo v segmentu mestnih dostavnikov, ki je zasnovan kot 7-čik. Prva ča vrsta v čem prostoru je serijsko deljiva v razmerju 1/3 : 2/3 in jo je čo poklopiti in čti. Tako č prostornina kombijevega čika 2305 litrov, kar je za ta razred čjiva vrednost. Proti člu bo na voljo druga ča klop zadaj, na kateri lahko sedita dve osebi.

Novinec v Volkswagnovi paleti se bo lahko pohvalil tudi z bogato varnostno opremo ? čovni varnostni pasovi za vse č, voznikova in sovoznikova ?elna ča blazina; stranske če blazine. Serijska oprema zajema ABS z zavorno asistenco in ASR. ESP lahko za kombi (za 1,6-litrski bencinski motor in 1,9-litrski TDI) čte proti člu.

Paleta motorjev bo obsegala 4 agregate. Ob uvedbi na trg bosta na voljo 1,4-litrski bencinski motor s
55 kW (75 KM) in 2,0-litrski SDI z 51 kW (70 KM). Kmalu nato bodo sledili čč agregati: 1,6-litrski bencinski motor s 75 kW (102 KM) in 1,9-litrski TDI s 77 kW (104 KM).


V Sloveniji bo novi caddy na voljo v prvi polovici prihodnjega leta.


Po člu Porsche Slovenija povzel Alpra

Galerija: